finnforbrukslån.com Fordeler med forbrukslån

Fordeler med forbrukslån

Fordeler med forbrukslån post thumbnail image

 

Nordmenn tar opp forbrukslån som aldri før. For mange er dette smålånet avgjørende for å få til oppussingsplaner, reisedrømmer eller rett og slett en periode i livet med trang økonomi. Gjort på riktig måte kan forbrukslån være et klokt valg. Det forutsetter derimot at lånet er en del av en konkret plan, og at det heller ikke gjør stor skade på privatøkonomien. Her får du noen gode råd slik at du kan komme godt ut av det når du tar opp forbrukslån.

Forbrukslån er OK av og til

Kjører du for fort, risikerer du fartsbot. Spiser du for mye sukker, risikerer du overvekt og dårlig tannhelse. Drikker du for mye alkohol, risikerer du dårlig helse. Det er likevel OK å kjøre bil så lenge du forholder deg til trafikkreglene. Å spise en kake i ny og ne og gjerne drikke et glass vin hvis du foretrekker det, er heller ikke skadelig gjort under kontrollerte forhold. Det samme kan du si om forbrukslån. Lånet, som på mange måter har et ufortjent dårlig rykte, er også svært fordelaktig gjort på riktig måte. Dette forutsetter derimot at de riktige valgene tas ved et tidlig tidspunkt.

Få orden på privatøkonomien og planlegg godt

Å havne i en vanskelig økonomisk situasjon kan være svært stressende. Et helt vanlig eksempel er at oppussingsprosjektet du trodde var planlagt til punkt og prikke, ble litt dyrere enn forventet. For å fullføre prosjektet må du muligens ty til et smålån. Et annet eksempel er lån som inngås i en periode med trang økonomi. Det kan på mange måter oppleves som en lettelse når lånet blir innfridd og når det kommer inn på konto. Sørg derfor for å ikke la dette kun dreie seg om midlertidig brannslukking.

Å få orden på privatøkonomien er uansett en viktig vei å gå. Dette er også en fordel å ha fokus på allerede i søknadsprosessen, da flere utlånere kan nekte deg lån dersom dette ikke er på plass. Samtidig som du søker lån bør du også få en god oversikt over hverdagsbudsjettet og se om du kan gjøre noen justeringer. Kan du gå litt sjeldnere på kafé og kanskje ikke la deg lure av impulskjøp i like stor grad? Ved hjelp av små, enkle grep kan du ende opp med mer penger å rutte med i måneden. Sørg også for å lage en god plan for tilbakebetaling av lånet du søker om. Tar du opp for mange smålån risikerer du betalingsproblemer. Dersom du planlegger godt, sørger du for at forbrukslånet utelukkende blir et gode for deg.

Forbrukslån er fleksible

Typiske årsaker til forbrukslån er de små tingene i livet. Det samme kan du ikke si om boliglån, for eksempel. Ved å ta opp et boliglån tar samtidig banken pant i boligen din. Dette medfører at lånet får lavere rentekostnader enn forbrukslån. Når det gjelder forbrukslån, vil både renter og gebyrer koste mer. Årsaken er at dette er lån uten sikkerhet. De høye kostnadene tilknyttet lånet er definitivt en ulempe, og også årsaken til at du ikke skal ta for mange ukloke valg på dette feltet.

Fordelen derimot, er at forbrukslånet er helt valgfritt og fleksibelt. Du kan få innvilget lån uten at bankene krever at du bruker det til noe spesifikt. Av og til må man bruke penger som ikke nødvendigvis vil forstås av en saksbehandler som innvilger lån. Dersom du et helt liv har drømt om å reise på cruise i Karibien, og at sjansen byr seg her og nå, kan lånet sørge for at du får denne opplevelsen å leve på resten av livet. Da er det fint å kunne ha muligheten til å ta opp lån uten spørsmål. Du bestemmer selv hva pengene går til.

Forbrukslån er som regel smålån

I de aller fleste tilfeller dreier forbrukslån seg om smålån som kan betales tilbake raskere enn boliglån og billån. Vanligvis er nedbetalingstid 5 år. Dette gjør at en romsligere økonomi kan oppnås raskt siden nedbetalingstiden er kortere. En god anbefaling er å forsøke å betale ned mest mulig i måneden, slik at du hurtigst mulig blir gjeldfri. Selvsagt skal også hverdagsbudsjettet gå rundt, så klarer du bare minstebeløpet, er heller ikke dette noen skam.

Lånet kan bakes inn i boliglån i noen tilfeller

Tar du opp lån til oppussing, kan det å bake lånet inn i boliglånet være en gulrot i andre enden. Dersom du pusser opp er dette verdier som blir i boligen banken allerede har pant i. Å få refinansiert forbrukslånet i boliglånet er derfor noe man i flere tilfeller får mulighet til. Ved å refinansiere smålån i boliglån får du lavere rente. I tilfeller der du kanskje får avslag på søknad om økning av boliglån til oppussingsformål, kan nettopp forbrukslån bidra til at dette blir gjennomført. Ofte er det lettere å refinansiere i boliglån grunnet verdiøkning av bolig etter oppussing.